Hjælp! Min hjemmeside er langsom!

Hvis din hjemmeside er lang tid om at loade – så har du store problemer; men bare rolig: hjælpen er nær.

Har du også oplevet at din hjemmeside er langsom til at loade? Det er ikke bare irriterende, det er meget alvorligt! Ikke nok med at mange af dine besøgende – og er du en webshop, så er det kunder – mister tålmodigeheden og handler hos dine konkurrenter – MEN al din SEO går tabt, for loadhastigheden på din webshop eller hjemmeside er også vigtig for dine Google-placeringer.

Mange tror, at sidernes langsomme hastighed skyldes overfyldte servere hos deres udbydere. Men ofte viser det sig, at det skyldes mange scipts til fx design og 301-redirect.

Heldigvis har en af Googles konkurrenter- Yahoo – Udviklet et lille, men godt program, der hedder: YSLOW. Yslow er et hastighedsanalyseprogram for hjemmesider. Det der er fantastisk ved programmet er – ikke nok med at det analyserer hastigheden og giver hvert parameter karakter A – F (som i det amerikanse skloesystem). Yslow kommer også med løsningsforslag til, hvordan du gør din hjemmeside hurtigere!

Du finder programmet her: Download Yslow.

yslow gør din hjemmeside hurtigere

Sjovt nok, så virker programmet bedst med Googles browser Chrome – den kan du hente her: Download Google Chrome.

Først henter du altså Google Chrome. Derefter går du ind på ovenstående link og henter Yslow. Det installeres hurtigt og efter en genstart af Google Chrome er du køreklar.

Yslow er nu aktiv oppe i højre hjørne. Når du er på den side, du vil tjekke hastigheden på – så klikker du bare på yslow – og yahooo! Så har du en rapport, der giver dit website hastighedskarakter og vejledning i at fjerne eventuelle problemer.

God fornøjelse

Thomas T. Sloth